Udruženje HR profesionalaca Srbije


Udruženje HR profesionalaca Srbije

Udruženje HR profesionalaca Srbije je dobrovoljno i neprofitno nacionalno strukovno udruženje osnovano sa idejom osnovano zbog promocije i razvoja profesije upravljanja ljudskim resursima – HR (Human Resources).

Ciljevi Udruženja su: objedinjavanje svih HR profesionalaca u Republici Srbiji u jedinstveno udruženje, promocija svih zanimanja iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, edukacija članova Udruženja, sistematizacija znanja iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, organizacija edukativnih kongresa, konferencija i obuka, izdavačka delatnost iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, sertifikacija oblasti ljudskim resursima, povezivanje sa regionalnim i globalnim udruženjima iz iste oblasti, saradnja sa Vladinim i ne Vladinim sektorom na razvoju oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Udruženje HR profesionalaca Srbije je osnivačku skupštinu održalo 23.aprila 2019. godine u Beogradu i taj datum se uzima za datum osnivanja UHRS-a.

Najviši pravni akt UHRS-a je statut Udruženja koji precizno definiše delokrug rada Udruženja kao i Organe upravljanja Udruženja. Statut UHRS-a možete pročitati na sledećem linku Statut UHRS.